De Noorse aanvallende middenvelder Håkon Lorentzen is de vijftiende aanwinst van Helmond Sport. De 25-jarige tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar en komt over van het Noorse Asane Fotball, dat uitkomt op het tweede niveau.

Håkon Lorentzen werd in de Noose kuststad Bergen geboren. Op 15 jarige leeftijd maakte hij als zijn debuut voor Brann Bergen op het hoogste niveau in Noorwegen. Slechts 185 dagen later schoorde Lorentzen zijn eerste doelpunt voor de club uit zijn geboorteplaats en werd daarmee op dat moment de jongste doelpuntenmaker aller tijden in de ‘Eliteserien’ (de Noorse eredivisie). Het lukte de aanvallende middenvelder niet om echt door te breken. De afgelopen seizoenen speelde hij voor Asane Fotball, waar hij 50 doelpunten in 152 wedstrijden maakte.

 

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.