Al had ze eigenlijk liever deelgenomen aan de PTO Collins Cup – die een dag eerder plaatsvindt – zal Lucy Charles op 21 augustus eindelijk weer in actie mogen komen: de atlete racet dan het WK Long Distance in Samorin, Slowakije. De Wereldkampioen Ironman 70.3 ging in 2022 een groot seizoen tegemoet met twee WK’s en het Pho3nix Sub8 project, maar een stressfractuur gooide al vroeg in het jaar roet in het eten. Gelukkig is de atlete ondertussen voldoende hersteld.

Het WK Long Distance vindt dit jaar plaats over een afwijkende afstand, namelijk twee kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en achttien kilometer lopen; net zoals tijdens de Collins Cup.

Op Instagram maakte Charles het heugelijke nieuws bekend. “Het is tijd om de trekker over te halen”, schrijft de atlete. “In minder dan twee weken trap ik mijn seizoen af met het WK Long Distance in Samorin. Het is nogal een achtbaan geweest om dit punt te bereiken, maar ik ben er klaar voor om mijn startnummer om te binden en uit te zoeken waar ik nu sta. Ik kan iedereen die onderdeel is geweest van mijn terugkeer niet genoeg bedanken. Al zijn er geen verwachtingen voor deze race, is het fijn om weer te doen wat ik zo graag doe.”

The post Lucy Charles maakt comeback tijdens WK Long Distance in Samorin: ‘Het is nogal een achtbaan geweest’ appeared first on 3athlon.nl.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.