Rotterdam – Een 18-jarige Nederlander is woensdagochtend 10 augustus aangehouden, nadat hij een foto rondstuurde van een gecrasht vliegtuig.

De jongeman wachtte op het vliegtuig voorafgaand aan zijn vlucht naar Kroatië. Via zijn telefoon stuurde hij vervolgens een bestand rond via Airdrop. Airdrop is een dienst van Apple, waarbij je bestanden kan sturen naar andere Apple-apparaten in de directe omgeving.

Mensen om de man heen ontvingen de foto. Eén van de ontvangers was een bemanningslid van de vlucht die de Marechaussee inschakelde. Die wisten de afzender te achterhalen en hielden de 18-jarige jongen aan.

Waarom de jongen de foto stuurde, is niet bekend. De Marechaussee zet het onderzoek voort.

We hebben vanmorgen op Rotterdam the Hague Airport een 18-jarige Nederlander aangehouden ivm bedreiging. Hij deelde kort voor vertrek van zijn vlucht naar Kroatië een foto via zijn telefoon (AirDrop) waarop een neergestort vliegtuig te zien was. Onderzoek door Marechaussee loopt. pic.twitter.com/fXaniOIUOt

— Koninklijke Marechaussee (@Marechaussee) August 10, 2022

Het bericht Reiziger aangehouden op Rotterdam The Hague Airport na delen foto gecrasht vliegtuig verscheen eerst op Nieuws op Beeld.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.