VLAARDINGEN- De 20-jarige Melvin T. uit Vlaardingen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar vanwege het neersteken van de destijds 17-jarige Musheraldo De La Fuente, aan de Laan van Nieuw Blankenburg in Rozenburg. Het vonnis is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Er was op 30 september 2020 ruzie ontstaan over een aan T. uitgeleende spelcontroller, waarvan T. vond dat hij deze niet hoefde terug te geven, omdat deze aan hem zou zijn geschonken. T. en het slachtoffer hadden afgesproken op de parkeerplaats. Daar escaleerde de ontmoeting zodra T. zijn auto uitstapte. Bij de schermutseling die volgt raken zowel T. als het slachtoffer gewond. De La Fuente overlijdt kort daarna.

Voor de rechter in Dordrecht staat vast dat T. een mes bij zich had toen hij op de parkeerplaats arriveerde en hij met het mes in zijn handen uit de auto gestapt is en op het slachtoffer is afgestapt. Daardoor heeft hij willens en wetens de kans aanvaard dat het slachtoffer om het leven zou kunnen komen. 

Een beroep op noodweer of noodweer exces slaagt niet. Volgens de rechter had T. er ook voor kunnen kiezen om van de afspraak af te zien en hij heeft ook de aanval zelf ingezet. De verklaring van T., dat hij eerst door het slachtoffer is gestoken en vervolgens een mes van hem heeft afgepakt waarmee hij zichzelf heeft verdedigd, wordt als ongeloofwaardig verworpen, hoewel ook het slachtoffer een mes bij zich had.

The post 7 JAAR CEL VOOR MELVIN T. (20) VLAARDINGEN VOOR PLAYSTATIONMOORD appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.