SCHIEDAM- Lijstenatelier Suzanne Klüver heeft op woensdag 10 augustus de deuren geopend aan de Hoogstraat 94 in Schiedam. Elke woensdag tot en met zaterdag kunnen bezoekers er terecht voor alles op het gebied van hoogwaardige inlijstingen.

Dat er veel behoefte is aan zo’n soort bedrijf in Schiedam en omstreken bleek de afgelopen weken wel. Eigenaresse Suzanne Klüver was in die periode druk bezig de winkel en werkruimte in te richten. “Vanwege het warme weer stond de deur vaak open en er zijn al verschillende mensen binnengelopen omdat ze graag iets willen laten inlijsten, dus uiteraard ben ik vast met ze in gesprek gegaan over de mogelijkheden”, vertelt Klüver. Vanaf nu is het pand aan de Hoogstraat 94 elke week van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur geopend voor bezoekers.

Suzanne Klüver is kunsthistoricus en werkte onder meer als conservator voor Museum Prinsenhof Delft en op projectbasis voor Stedelijk Museum Schiedam. Tevens werkt ze als specialist Aziatische kunst voor veilinghuis Vendu Rotterdam. De afgelopen jaren volgde Klüver opleidingen tot lijstenmaker en meubelrestaurator. Alles wat ze op die gebieden heeft gedaan en geleerd komt nu samen in de lijstenmakerij aan de Hoogstraat, dat naast consumenten onder meer musea, kunsthandelaren en andere culturele organisaties van dienst zal zijn.

“Als lijstenmaker heb ik kwaliteit en maatwerk hoog in het vaandel staan”, legt ze uit. “Bij de inlijstingen hou ik sterk rekening met het object in kwestie, zodat het op een passende en mooie manier kan worden behouden voor de toekomst. Daarbij werk ik niet met standaard lijsten en prijzen. Ik wil juist met mensen in gesprek over hun in te lijsten object zodat we samen tot het beste resultaat kunnen komen.”

Haar expertise komt ook tot uiting in de andere activiteiten die in het winkelpand plaatsvinden. Zo wordt er kunst en antiek verkocht, met de nadruk op voorwerpen met een Aziatische herkomst. “Daarnaast ga ik een paar keer per maand in de avonduren workshops en trainingen geven voor kleine groepen over diverse onderdelen van de kunstgeschiedenis. Het herkennen en gebruiken van Chinees porselein en Delfts aardewerk komt geregeld aan bod, maar de workshops gaan ook over kunst en antiek verzamelen of zelf een eenvoudige fotolijst maken. De eerste workshop is op dinsdag 13 september en deze gaat over het determineren, ofwel herkennen, van porselein en aardewerk.”

Meer informatie over Lijstenatelier Suzanne Klüver en de activiteiten van dit bedrijf is te vinden op www.suzannekluver.nl.

The post LIJSTENATELIER OPENT DEUREN OP HOOGSTRAAT SCHIEDAM appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.