Er wordt voor gewaarschuwd dat de wespen weer massaal in aantocht zijn. Hoe vervelend dit ook klinkt. Ikzelf ben er ook geen voorstander van, maar het is de (harde) waarheid.

Voor mensen met een allergie is dit een ramp. Vaak worden er ook middelen gebruikt om ze weg te houden of weg te jagen en als je eenmaal gestoken bent lijkt het wel een alsof de wereld vergaat. Vroeger, toen ik nog diverse druivenstruiken had waren deze beestjes er elke dag en met een heel leger. Of als men ergens een wespennest heeft hangen is het helemaal een ramp. Maar men moet zich realiseren dat de wespen ook nuttig kunnen zijn. En als je ze eenmaal goed bekijkt kunnen het ook mooie beestjes zijn. En ook zij hebben af en toe dorst. Dat is nu eenmaal de natuur.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.