VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen moet onophoudelijk de noodklok luiden bij het kabinet over de gestegen kosten voor het levensonderhoud. Die oproep doet raadslid Ron Boers (Heel de Stad) bij een reeks schriftelijke vragen over de toenemende armoede.

De fractie van Boers heeft ook ideeën om – vanuit de gemeente – een armoedefonds op te richten en hij wil dat het stadsbestuur afspraken gaat maken met energieleveranciers over het voorkomen van afsluiting en afspraken met de woningcorporaties over het voorkomen van huisuitzettingen. Ook moeten wat Boers betreft de mogelijkheid worden onderzocht van een eigen gemeentelijke groentekwekerij.

Boers: ‘Met de dag kunnen meer Nederlanders niet meer rondkomen door onder meer gestegen voedsel- en energieprijzen. Een op de drie Nederlandse huishoudens zit inmiddels in de financiële problemen, en voor Vlaardingen zal die verhouding waarschijnlijk nog dramatischer zijn. Wie nu een nieuw contract moet aangaan, is op jaarbasis bijna 6500 euro kwijt aan gas en licht. Dat is ruim 4000 euro meer dan een jaar geleden.’

The post ‘VLAARDINGEN MOET ONOPHOUDELIJK NOODKLOK LUIDEN BIJ KABINET’ appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.