SCHIEDAM- Tussen de toenmalig GroenLinks-wethouder Ooijevaar en Energiek Schiedam heeft een ongewenst, innige en ondoorzichtige relatie bestaan. Dat maakt de OuderenPartij Schiedam (OPS) althans op uit de stukken van een WOB-verzoek. De OPS haalt uit de stukken dat wethouders beleid maken, dan wel opdringen aan collega’s, op basis van een telefoontje van een bevriende organisatie. De burgemeester staat erbij en kijkt ernaar. Ooijevaar is om een reactie gevraagd, maar heeft nog niet inhoudelijk gereageerd.

Uit een mailwisseling, tussen de wethouders Ooijevaar en De Groot (AOV), zou blijken dat Ooijevaar, op basis van een telefoontje van de voorzitter van Energiek Schiedam, gelijk actie onderneemt naar zijn collega’s. Maarten Reuderink (OPS): ‘Nou zou dat natuurlijk kunnen, als daar juridische en/of bestuurlijke onderleggers voor waren, maar die zijn er niet. Dat is mij inmiddels bevestigd vanuit het ambtelijk apparaat en door de huidige portefeuillehouder.’

De OPS wil van burgemeester Cor Lamers (CDA) onder meer weten of de burgervader niet een meer actieve rol had moeten spelen bij het bestrijden van een situatie die de schijn van belangenverstrengeling met zich meebrengt. Lamers heeft de beantwoording van eerdere vragen over de kwestie Ooijevaar met Energiek Schiedam immers ondertekend.

Energiek Schiedam is een collectieve vereniging met als missie: ‘een energieneutraal Schiedam in 2030, via besparing en duurzame energieopwekking.’

The post ‘INNIGE RELATIE TUSSEN GROENLINKS-WETHOUDER EN ENERGIEK SCHIEDAM’ appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.