In Nederland werd eind 2013 door het Ouderenfonds wandelvoetbal oftewel walking football onder de naam ‘Oldstars’ opgericht. De bedoeling hierachter was om meer ouderen(50+) aan het sporten te krijgen/houden. Dit initiatief werd door de KNVB enthousiast ondersteund en onder de aandacht gebracht bij haar leden. Bij RKSV Merefeldia vonden een aantal veteranen uit het 35+ team het te vroeg om de ‘kicksen’ aan de kapstok te hangen. Zij besloten in 2019 om een Oldstar team op te starten. Inmiddels telt het team 17 leden in de leeftijd vanaf 60 jaar tot zelfs 80+. Op zaterdag wordt er vanaf 16.00 uur tot 17.00uur getraind. Daarnaast speelt het team in een WF competitie met teams uit Midden- en Noord Limburg en worden er nog extra oefenwedstrijden ingepland. Bij al deze sportieve bezigheden gaat het vooral om het sociale contact en de gezelligheid. Dus ook bij de Oldstars is de ‘derde helft’ niet onbelangrijk. Maar het belangrijkste is veilig en blessurevrij sporten.

Wandelvoetbaltoernooi

Meer dan voetbal
Om het wandelvoetbal zo breed mogelijk toegankelijk en veilig te maken, zijn er speciale regels. Zo mag er alleen gewandeld worden met of zonder bal. Lichamelijk contact is niet toegestaan en slidings zijn al helemaal uit den boze. Er wordt op een klein veld, 40x25m, gespeeld met kleine goaltjes van 3x1m. Dus zonder keeper. Maar voor het Ouderenfonds moest WF meer zijn dan alleen voetbal. Naast het actief bezig zijn, gaat het vooral om het sociale aspect. De Oldstars van Merefeldia geven op hun eigen manier daar invulling aan.

Zo is er een eigen activiteitencommissie. Op de agenda staan wisselende activiteiten, waarbij vooral de partners van harte welkom zijn. Daarnaast stellen de Oldstars zich beschikbaar voor de actieve ondersteuning bij diverse activiteiten in Nederweert. Zoals onlangs nog bij het Toren feest op het Lambertushof. Op maandagochtend zijn diverse Oldstars op het sportpark te vinden voor het wekelijkse onderhoud.

Eerste wandelvoetbaltoernooi
Op woensdag 24 augustus a.s. organiseren de Merefeldia Oldstars hun eerste wandelvoetbaltoernooi op sportpark de Bengele. Belangrijkste is de promotie van het wandelvoetbal in de regio. Voor de eerste editie hebben zich inmiddels acht teams ingeschreven, de teams komen uit Zuid Limburg, Midden/Noord Limburg en Oost Brabant. Deelname voor de teams is gratis. Door de bijdrage van enkele lokale sponsors(Slagerij Leo Hermanns, Bakkerij Tommie en Restaurant Bi-j Siem) krijgen de deelnemende teams voor aanvang van het toernooi een lunch aangeboden. Na het welkomstwoord en de gezamenlijke warming up, start om 13.30uur het toernooi. Er wordt in twee poules van vier teams gespeeld. De speeltijd is 20 minuten per wedstrijd. De nummers een van elke poule sluiten het actieve gedeelte af met een onderlinge wedstrijd. Prijzen zijn er niet te winnen, want het gaat vooral om de gezelligheid en het actief bezig zijn. Na de douche, is er onder het genot van een hapje en een drankje nog een gezellig samenzijn. Hopelijk is de deze eerste editie de opstart voor een nieuwe traditie. Iedereen is op woensdag 24 augustus van harte welkom om kennis te maken met deze nieuwe bewegingsvorm voor ouderen. Nieuwe Oldstars zijn altijd van harte welkom!

Het bericht Oldstars Merefeldia organiseren eerste wandelvoetbaltoernooi verscheen eerst op Nederweert24.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.