VLAARDINGEN- De plannen voor de herinrichting van het Schoutplein in Vlaardingen zijn meerdere keren besproken met de marktcoöperatie. Dat laat het gemeentebestuur weten in antwoord op vragen van de SP over de onvrede onder marktkooplui. Zij vrezen dat het plein slecht toegankelijk wordt voor hun auto’s en verkoopwagens.

Volgens het gemeentebestuur is bij de herinrichting rekening gehouden met de marktopstelling. Naar aanleiding van gesprekken zijn er ook wijzigingen in het ontwerp doorgevoerd, zo is het vaste plantenborder onder de bomen wat smaller geworden en zijn er doorsteken voor voetgangers ingetekend. Tegelijk merkt het stadsbestuur op dat het plein meerdere functies heeft. Op de dagen dat er geen weekmarkt zou het plein er ‘stenig’ bij liggen en kan het meer sfeer en vergroening gebruiken. De beoogde herinrichting van het Schoutplein zou het functioneren van de markt niet in de weg staan.

Vergroening en klimaatadaptatie voor de hele stad en zeker voor de binnenstad zijn speerpunten van het stadsbestuur. In de middenberm van het Schoutplein, tussen de geparkeerde auto’ s, wil het gemeentebestuur een vaste plantenborder aanleggen die het hele jaar voor leven en kleur zorgt en waar regenwater de bodem in kan. Bij de luifel van de Liesveldpassage worden zitjes in combinatie met planten geplaatst. Nabij de parkeergarage worden containers achter groene heggen aan het zicht onttrokken.

Foto (archief): pandemietje spelen tijdens weekmarkt

The post ‘VERGROENING SCHOUTPLEIN VLAARDINGEN GEEN HINDERNIS WEEKMARKT’ appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.