SCHIEDAM- Wat vindt de gemeenteraad van de toenemende geluidoverlast door vliegverkeer in Schiedam-Noord? En wat horen en merken de bewoners daarvan? Die vragen legt een inwoner van de wijk Kethel, per brief, voor aan de Schiedamse politiek.

Volgens de briefschrijver heerst rond Rotterdam The Hague Airport (RTHA) een sfeer van ‘we zijn in overleg’, ‘we (RTHA) gaan ondertussen gewoon door met groeien en gaan daarbij tot het randje’,’ we lossen als regionale luchthaven mede de problemen van Schiphol op’, ‘als je de veelklagers buiten beschouwing laat, valt de overlast wel mee’ en ‘de zwijgende meerderheid van de bewoners van de regio is vóór het vliegveld’.

‘Nu met de capaciteitsproblemen op Schiphol het vliegverkeer naar en van RTHA fors is toegenomen is niet alleen de hinder voor de omwonenden veel groter, maar ook de zorg en irritatie over het beleid met betrekking tot RTHA’, schrijft de inwoner. Ook schrijft de tegenstander van het vliegveld: ‘Informatie over het hoe en wat rond RTHA bereikt ons slechts 1x per 2 jaar in een informatiebijeenkomst op het Stadskantoor en via de door RTHA in de regionale media geplaatste ‘juichende’ berichten (advertenties) over hoe goed de luchthaven het doet en hoe belangrijk deze is voor de regionale economie. Daarin geen woord over de toenemende hinder voor de omwonenden; laat staan over te nemen maatregelen om die hinder te beperken. ‘

The post BOZE BRIEF OVER VLIEGVERKEER BOVEN SCHIEDAM-KETHEL appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.