Op zondag 21 augustus staat de Brabantse band ‘At the Bus Stop’ op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Ze spelen vooral covers uit de jaren 60-70-80 en 90, maar ook meer recente muziek zit in hun repertoire. Voor een compleet dagje uit kan je dit concert combineren met een excursie ‘in de Paardenbegrazing’, die om 11.00 uur start. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospel.

De Groote Peel

Verrassende covers van ‘At The Bus Stop’
De muzikanten van de Brabantse band ‘At The Bus Stop’ – allemaal uit de omgeving van Eindhoven – spelen overal waar mensen behoefte hebben aan lekkere muziek om te luisteren en/of om te dansen. Hun repertoire bestaat uit bekende en minder bekende nummers uit de jaren 60-70-80-90, maar ook meer recente nummers van o.a. Joe Cocker, Beatles, Crowded House, Crosby, Stills & Nash, The Doors, The Black Crowes, Tom Petty & the Heartbreakers, Neil Young, The Police, Rolling Stones, U2, Van Morrison en ZZ Top komen voorbij. Het geluid van ‘At The Bus Stop’ is authentiek en eerlijk, stevig aangezet en melodieus. Het betere gitaarwerk en de meerstemmige zang treden veelal op de voorgrond, ondersteund door een saxofoon en swingende ritmesectie. De bezetting bestaat uit: Eugene Jonkergouw – zang, sologitaar en mondharmonica / Ronald Vermijs – zang en gitaar / Aldo Reket – saxofoon / Martin Hofman – basgitaar en zang / Johan Dortmans – drums.

At The Bus Stop geeft twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Meer informatie vind je hier.

Tussen de paarden en over de heide
Op zondagochtend om 11.00 uur start er een excursie in de Paardenbegrazing, het gebied aan de oostzijde van het Nationaal Park De Groote Peel. De Peelgids, die deze excursie begeleidt, heeft een route uitgestippeld die via de gele route en de derde baan richting ‘Paardenbegrazing’ loopt. Het eerste deel van de wandeling wandel je nog in het ‘moerasgedeelte’ van het gebied. Zo ervaar je het verschil tussen het hoogveen en de zandrug. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis en over de planten en dieren die in de Peel voorkomen. Onderweg kom je de Shetlander pony’s die het gebied begrazen tegen.

De excursie door de Paardenbegrazing start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 7 kilometer en duurt 2,5 uur. Deelname kost € 7,- per persoon, reserveren is noodzakelijk en kan hier.

Let op: op zondag 21 augustus geen tijd? Er is ook een excursie door de Paardenbegrazing op zondag 4 september.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een wandeling of excursie kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk terecht. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie vind je hier, of neem contact op met het buitencentrum via: [email protected] of telefonisch: 0495 – 641 497.

Het bericht Combineer muziek met wandelen bij buitencentrum De Pelen verscheen eerst op Nederweert24.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.