VLAARDINGEN- Vrijwillige energiecoaches moeten het de inwoners van Vlaardingen makkelijker maken om energie te besparen, vindt D66. ‘De energierekening dreigt voor veel Vlaardingers onbetaalbaar te worden’, stelt de partij. Volgens D66 kan snel veel energie besparen een belangrijke bijdrage zijn om dit risico te verkleinen.

Vlaardingers kunnen voor hulp en advies nu al terecht bij de Woonwijzerwinkel van het Servicepunt Woningverbetering, maar volgens D66 vergt het zelfredzaamheid, en vaak ook financiële middelen, om betaalbaar tot energiebesparing te komen. Dat geld zou niet iedereen hebben.

De overheid heft 40% belasting over het verbruik van elektriciteit en aardgas. Door die extra belasting wordt de totaalprijs van energie hoger. U betaalt de energiebelasting aan uw energieleverancier, die de belasting weer afdraagt aan de Belastingdienst.

The post D66 VLAARDINGEN GAAT VOOR ENERGIECOACHES TEGEN HOGE REKENINGEN appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.