Als je veganist bent, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de opties voor je volgende maaltijd vrij beperkt zijn. Natuurlijk, er is genoeg tofu en er zijn genoeg groenten, maar na een tijdje wordt het saai. Om ervoor te zorgen dat je veganistische maaltijdbox gevarieerd blijft, kun je verschillende gerechten proberen om ervoor te zorgen dat je de veganistische manier van eten behoudt.

GroentenGroenten zijn een belangrijk onderdeel van elk gezond dieet en voor veganisten zijn ze zelfs nog belangrijker. Groenten bevatten weinig calorieën, maar veel vitamines, mineralen en vezels. Ze bevatten ook veel eiwitten. Bovendien zitten groenten boordevol antioxidanten die ziekten helpen voorkomen en je er langer jonger uit laten zien. Groenten zijn gemakkelijk in je veganistische maaltijdbox te verwerken door ze te hakken en toe te voegen aan een roerbak- of currygerecht. Je kunt ze ook roosteren samen met bijvoorbeeld linzenbroden. Wil je wel groenten in je maaltijdbox maar heb je geen tijd om je erop voor te bereiden, dan kun je gewoon een vegan box bestellen waar veel groente in zit.

Granen en bonenGranen en peulvruchten zijn een geweldige bron van eiwitten, vezels en complexe koolhydraten. Ze zijn ook gemakkelijk in bulk te koken en kunnen in veel recepten worden gebruikt. Als je granen of peulvruchten in je maaltijdplan wilt opnemen, overweeg dan om ze op zondagavond of een andere dag wanneer je tijd hebt te bereiden, zodat je de rest van de week klaar bent. Je kunt gekookte granen bewaren in containers met goed sluitende deksels, omdat ze tot vijf dagen vers blijven. Om de houdbaarheid nog verder te verlengen, vries je ze in tot je ze later nodig hebt. Ze kunnen drie maanden bevroren blijven. Je kunt deze methode ook gebruiken voor bonen als je het niet erg vindt om ze koud te eten. Als je op zoek bent naar een kant-en-klare maaltijdbox voor die weken dat je geen tijd hebt voor maaltijdbereidingen, dan kun je de goedkoopste maaltijdbox bestellen die je kunt vinden.

Noten en zadenNoten en zaden zijn een geweldige bron van eiwitten, hart-gezonde vetten, mineralen en vitamines, vezels, antioxidanten. Noten en zaden kunnen worden gemengd in smoothies of worden toegevoegd aan salades. Ze bevatten een hoge concentratie aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor onze gezondheid, zoals magnesium, dat helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het bevat ook kalium dat helpt de bloeddruk te verlagen en omega 3-vetzuren die helpen ons hart gezond te houden.

Tempeh, tofu of seitanTempeh is een product van gefermenteerde sojabonen met veel eiwitten, weinig vet en calorieën. Hoewel het rauw kan worden gegeten, wordt het meestal gebakken. Tempeh kan in dunne plakjes worden gesneden zoals vleeswaren of in blokjes worden gesneden voor gebruik in stoofschotels en soepen. Tempeh wordt steeds populairder bij niet-veganisten vanwege de hoge voedingswaarde. Een portie bevat bijna 20 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit. Het bevat ook de helft van de hoeveelheid verzadigd vet in kipfilet. Dit maakt het een uitstekende keuze voor het verlagen van het cholesterolgehalte. Seitan is een andere populaire vleesvervanger gemaakt van tarwegluten in plaats van sojabonen. In tegenstelling tot tempeh en tofu, wordt seitan niet verwerkt tot reepjes of blokken, omdat de textuur lijkt op die van echt rundvlees als het op de juiste manier is bereid. Je moet echter voorzichtig zijn met hoe je seitan bereidt, omdat te lang koken veel van zijn voedingsstoffen, waaronder vitamine B12, zal vernietigen.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.