Leo Bergere liep zojuist richting een prachtige en ruime overwinning tijdens het Europees Kampioenschap Olympic Distance in München. Hij deelde het volledig Franse podium met Pierre Le Corre (+0:08) en Dorian Coninx (+0:15). Victor Goené en Donald Hillebregt kwamen na het zwemonderdeel op grote achterstand te liggen en konden zich geen weg terug de wedstrijd in vechten. Het is vooralsnog onduidelijk op welke positie zij exact eindigden, maar de twee finishten buiten de top dertig. Om nog onbekende reden ging Richard Murray, die ook zou racen, uiteindelijk niet van start.

Atleten die hun weg in het water niet helemaal konden vinden, liepen vandaag meteen flink tegen de feiten aan. Met de Hongaarse Mark Devay op kop werd al tijdens het eerste onderdeel het verschil gemaakt. In de eerste kilometers van het fietsen ontstond een kopgroep met daarin twaalf man. Zelfs enkele topfavorieten – zoals de Belgische Jelle Geens, de Portugese Vasco Vilaca en de Spaanse Antonio Serrat Seoane – konden deze mannen niet bijbenen.

Ook Hillebregt en Goené zagen hier de kans op een top tien positie al aan zich ontglippen, want de atleten klommen respectievelijk als 35e en 57e aan wal. Hillebregt keek in T1 tegen 58 seconden achterstand aan, terwijl Goené 1:28 minuut na de leider op zijn fiets sprong. De twee slaagden er dan ook niet in om zich bij de kopgroep te voegen.

In het zadel werden de verschillen alleen maar groter. Na twee rondes lag een klein achtervolgend ‘groepje’ – eigenlijk een duo – op een halve minuut achterstand van de kop, terwijl de grote achtervolgende groep van ruim vijftig man al een minuut achter lag.

Voorin de kopgroep stonden Bergere, Le Corre, de Duitse Tim Hellwig en Coninx hard op de pedalen. Al braken ze het groepje een paar keer in stukken, konden ze de groep van twaalf voor aanvang van het lopen niet uitdunnen. Zo ontstond er tijdens de afsluitende tien kilometer lopen een strijd tussen deze twaalf mannen om de medailles. Geens en enkele andere topfavorieten in de achtervolgende groep, wisselden uiteindelijk 45 seconden na de top. In welke positie Hillebregt en Goené uiteindelijk van de fiets kwamen, was helaas niet terug te zien in de live tussentijden.

Tijdens het lopen waren het aanvankelijk de Portugese Joao Pereira, de Hongaarse Csongor Lehmann, de Franse Leo Bergere, de Duitse Jonas Schomburg en de Franse Pierre Le Corre, die de kop opzochten. Schomburg verloor in de eerste ronde de aansluiting en zo bleven er vier man op kop over. Coninx kon in de eerste kilometers niet mee komen met de mannen op kop, maar in de tweede van vier rondes wist hij terug naar voren te lopen.

Met nog vijf kilometer te gaan, deed Bergere er een tandje bij en ging de Fransman er in zijn eentje vandoor. Niemand kwam nog tussen de Fransman en de zege. Nadat Bergere het lint boven zijn hoofd tilde, volgden zijn landgenoten Le Corre en Coninx met het zilver en brons.

 

The post Leo Bergere overtuigend richting EK-titel in München, Hillebregt en Goené in achterhoede appeared first on 3athlon.nl.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.