SCHIEDAM- Medewerkers van Schiedamse bedrijven hebben de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen onder werktijd. Zo staat in de toelichting op de Jaarstukken 2021, maar wanneer vanuit de gemeenteraad wordt geïnformeerd naar de stand van zaken, blijkt het hele project nog in de kinderschoenen te staan, erkennen burgemeester en wethouders.

Het stadsbestuur laat weten dat medewerkersvrijwilligerswerk nog niet veel voorkomt. Het gebeurt sporadisch dat groepen medewerkers vrijwilligerswerk doen. Bijvoorbeeld als onderdeel van teambuilding. Ondernemingen zien dat bedrijven meer aandacht hebben voor vrijwilligerswerk door medewerkers onder werktijd. Klik Vrijwilligers kan hier mogelijk een ondersteunende rol in spelen.

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam werken vanuit KLiK Vrijwilligers nauw samen om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen in het werven, binden, behouden en waarderen van vrijwilligers. Zij geven advies over het voeren van een veilig en prettig vrijwilligersbeleid. Ook kunnen (potentiële) vrijwilligers terecht voor hulp bij het vinden van een vrijwilligersklus. De gemeente brengt – naar eigen zeggen- vrijwilligerswerk positief onder de aandacht bij Schiedammers. En sinds kort werkt de gemeente ook aan meer bewustzijn over sociale veiligheid en is er een externe vertrouwenspersoon aangetrokken voor de vrijwilligers in de stad.

The post SCHIEDAM WIL VRIJWILLIGERSWERK IN DE BAAS ZIJN TIJD appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.