Rotterdam – De politie heeft afgelopen vrijdag een grote verkeerscontrole gehouden op de strandboulevard in Nesselande. In de omgeving van de Sicilieboulevard werden verschillende weggebruikers aan een controle onderworpen. In totaal werden er 22 bekeuringen uitgedeeld.

De politie controleerde scooters op snelheid, en ook werd er gekeken naar het illegaal gebruik van de elektrische step. Motoren werden gecontroleerd op geluid, maar ook diverse andere technische eisen van het voertuig.

Een politieagent controleert de totale lengte van de motor

Dat de controle wederom weer niet voor niets bleek te zijn, bleek wel uit het aantal overtredingen. Verschillende bestuurders van een scooter reden op een opgevoerde scooter en kregen een bekeuring. Daarnaast moeten ze het voertuig opnieuw laten keuren bij de RDW. Één scooter werd in beslag genomen omdat de bestuurder er op reed terwijl deze nog een wokmelding had, en een andere scooter werd in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat er een begrenzer was ingebouwd.

Een scooter wordt op de rollerbank aan een snelheidsmeting onderworpen.

Naast de controle op snelheid moesten ook alle bestuurders een test voor alcoholgebruik afleggen. Één bestuurder liep tegen de lamp omdat hij opvallend rijgedrag vertoonde en er tussenuit wilden knijpen. Eenmaal aangekomen bleek dat hij teveel alcohol had gedronken.

Een opsomming van de bekeuringen:

1x Artikel 8, 355 ugl (220 ugl is toegestaan voor een ervaren bestuurder)
3x Elektrische step, 1x inbeslagname step
9x Snelheid voor scooter met wok
3x Wet ID (geen legitimatiebewijs)
1x Geen rijbewijs ter inzage
2x Niet dragen van een helm op een scooter
1x rijden op een scooter met een wok, scooter in beslag genomen
2x Rijden zonder rijbewijs
1x Rijden met mobiele telefoon in de hand op een bromfiets.

Bewoners van Nesselande klagen regelmatig bij de politie over overlast. Zodoende dat de politie meerdere keren per jaar groots controleert. Tijdens stranddagen zijn de politie en handhaving elke dag aanwezig om overlast te voorkomen.

 

Het bericht Grote verkeerscontrole en meerdere bekeuring bij verkeerscontrole Rotterdam-Nesselande verscheen eerst op Nieuws op Beeld.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.