VLAARDINGEN- Het idee om vrijwillige energiecoaches in te zetten in Vlaardingen is niet bij iedereen goed gevallen. Coalitiepartij D66 wil met de coaches bereiken dat Vlaardingers energie besparen in verband met de stijgende kosten op gas en stroom. Opponent Ron Boers (Heel de Stad) heeft het over ‘een gotspe’ in een online reactie. Boers: ‘We gaan in alle opzichten een barre winter tegemoet. Ik vraag me af wanneer de maat vol is voor de Nederlanders en zij echt in opstand gaan komen.’

In zijn reactie schrijft Boers: ‘Het is uitgerekend D66 dat ervoor zorgt dat zo veel Nederlanders in ernstige financiële problemen zitten en nog komen.  Die Nederlanders mogen van Rob Jetten en Sigrid Kaag niet meer vliegen, rijden, en douchen, al geldt dat uiteraard niet voor de D66’ers zelf. En straks krijgt u van Rob en Sigrid allemaal een paar CO2-puntjes. En die gaan de rijke mensen dan van u kopen, zodat zij onbeperkt kunnen doorvliegen, en u uw schamele salarisje of uitkering met een fooi kunt aanvullen. Vliegen wordt voor u zelf immers onbetaalbaar gemaakt, want slecht voor het milieu. En binnenkort wordt het allemaal nog veel erger, want wie een nieuw energiecontract moet afsluiten, gaat per jaar 4000 euro meer betalen. Nog los van de 1500 euro meer aan boodschappen per jaar (die nu al onbetaalbaar zijn).’

Boers ziet een duidelijk raakvalk met de lokale politiek. Boers: ‘D66 wordt in zijn allesvernietigende beleid (oh ja, bij dat beleid horen ook nog eens een kwart miljoen immigranten per jaar, waardoor u nooit meer aan een woning zult komen) gesteund door VVD,  CDA, CU en GroenLinks. Waar kennen we die partijen toch van..? Ach natuurlijk, die zitten ook in Vlaardingen in het college.’

The post KRITIEK OP VRIJWILLIGE ENERGIECOACHES VLAARDINGEN appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.