Schiedam – In het winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam is afgelopen nacht een ravage ontstaan nadat er een explosie heeft plaatsgevonden bij de Albert Heijn, vermoedelijk gaat het om een plofkraak.

Door de klap sprongen er ruiten, en ook een tegenovergelegen winkel raakte beschadigd. Op straat ligt veel glas en verschillende voorwerpen. Of er daadwerkelijk iets is buitgemaakt is nog niet bekend.

Hof van Spaland Schiedam: Bij de Albert Heijn heeft zojuist een plofkraak plaatsgevonden. De omgeving is ruim afgesloten in afwachting van de explosievenverkenner van de politie. De schade in de Albert Heijn is groot. pic.twitter.com/PAoKMk0eNj

— Flashphoto NL (@flashphotoNL) August 14, 2022

Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn een onderzoek gestart. Sporen zijn veiliggesteld. Er is verder geen gevaar meer geweest voor de omgeving.

Vanwege de vele plofkraken zijn er steeds minder gevel geldautomaten te vinden. In plaats daarvan staan mobiele geldautomaten in supermarkten, onder andere bij de Albert Heijn winkels.

Het bericht Ravage na plofkraak in winkelcentrum Hof van Spaland Schiedam verscheen eerst op Nieuws op Beeld.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.