Gistermiddag vertegenwoordigde Richard Murray voor de negende keer dit jaar het Nederlandse team, ditmaal tijdens het EK Olympic Distance in München. Net als zijn partner Rachel Klamer, die vrijdag in actie kwam, beleefde Murray een zware race. Vanmiddag staat de Mixed Relay nog op het programma in München, maar alle atleten die in Tokyo onderdeel waren van het team, schitteren in afwezigheid. Het zullen Rani Skrabanja, Donald Hillebregt, Barbara de Koning en Victor Goené zijn die Nederland vertegenwoordigen. Voor Parijs 2024 zijn de ogen voorlopig – onder andere – op Murray en Klamer gericht, dat is als Murray op tijd zijn Nederlands Staatsburgerschap verkrijgt. De Zuid-Afrikaan is zijn geboorteakte kwijt, zo vertelt hij aan de NOS. En dat is niet de enige hobbel op de weg.

“Mijn geboorteakte is kwijtgeraakt in Zuid-Afrika en niemand weet waar dat document te vinden is”, aldus Murray. “Mijn broer heeft hetzelfde probleem gehad. Bij hem heeft het twee jaar geduurd voor hij alle benodigde documenten in zijn bezit had. Het zal moeilijk worden om alles op tijd op orde te krijgen, mede omdat ik voor mijn sport heel veel op reis ben.”

Murray wordt gezien als aanwinst binnen het Nederlandse Mixed Relay team voor de Olympische Spelen van Parijs, maar om daar hoge ogen te kunnen gooien, moet er wel wat aan de sfeer binnen het team gebeuren, vertelt Murray. “De stemming is niet goed”, zegt hij tegen NOS. “Niemand praat met elkaar. De een woont hier, de ander daar. Er is geen cohesie. Misschien dat de nieuwe begeleiding en recent aangestelde coaches ervoor kunnen zorgen dat de triatleten eindelijk vertrouwen in elkaar krijgen. Het zou fijn zijn wanneer er in Nederland eindelijk een betere organisatie komt.” Vorig jaar sprak Murray zich fel uit toen de misstanden op het NTC aan het licht kwamen. “Topsport is hard, deal with it”, waren toen zijn woorden.

The post Richard Murray beschikt niet over papieren voor Nederlands staatsburgerschap: ‘Geboorteakte is kwijtgeraakt’ appeared first on 3athlon.nl.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.