ROTTERDAM- Een 51-jarige verdachte van een brutale roof bij juwelier Siebel Alexandrium in Rotterdam in augustus 2018 heeft vandaag 12 maanden cel tegen zich horen eisen. De politie heeft op 20 mei 2020 man aangehouden. Hij is vermoedelijk degene die in de juwelierszaak is geweest en daar de vitrines leeghaalde.

In winkelcentrum Alexandrium breekt de vermomde man in bij juwelier Siebel op zondagochtend 5 augustus 2018. De inbreker handelt niet alleen. Om het winkelcentrum binnen te komen, heeft hij de hulp ingeschakeld van een tweede, kleinere dader. Die wurmt zich onder een hek door bij de parkeergarage om vervolgens voor de grotere man een personeelsingang te openen. Nadat de kleinere dader de grotere heeft binnengelaten, maken ze een gat in een van de glazen schuifdeuren die toegang geven tot het winkelcentrum. Op dat moment gaan ze echter nog niet naar binnen.

Rond 05.30 uur lijkt de rolverdeling definitief: voordat de grotere dader in het Alexandrium richting juwelierszaak Siebel loopt, lijkt het of hij zijn handlanger wegstuurt. Die gaat naar buiten en vertrekt op een kleine fiets; mogelijk een vouwfiets.

De inbreker heeft twee tassen bij zich waaruit hij gereedschap haalt. Eerst maakt hij met een betonschaar een keurig gat in het hekwerk voor de etalage. Dan slaat hij met een voorhamer de ruit erachter kapot, waarna hij door het ontstane gat naar binnen kruipt.

Binnen in de winkel gaat het er minder voorzichtig aan toe. De man slaat een groot aantal vitrines kapot. De inhoud daarvan verdwijnt in zijn meegebrachte sporttas. Via de ruit waardoor hij naar binnen is gekomen, gaat hij ook weer naar buiten.

Kennelijk op weg naar zijn fiets, lijkt hij te schrikken bij de deur terug naar de parkeergarage. De politie is inmiddels gearriveerd en de inbreker lijkt te beseffen dat hij niet ongezien via de Schorpioenstraat kan wegkomen. Hij gaat daarop terug het winkelcentrum in en weet via een andere uitgang alsnog te ontsnappen. Hij komt rond 06.15 uur op de Tweelingenstraat naar buiten en vlucht vervolgens via de Voermanweg.

The post EIS: 12 MAANDEN CEL VOOR ROOF BIJ JUWELIER ROTTERDAM appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.