SCHIEDAM- Het stationsplein bij station Schiedam Centrum wordt later vandaag nog lastiger begaanbaar vanwege de opbouw van een torenkraan. De kraan is nodig voor de ontwikkeling van Terras aan de Schie: appartementen in het voormalige AMEC-gebouw. Er worden rijplaten en verkeersregelaars ingezet voor de mobiele kraan waarmee de torenkraan wordt opgebouwd.

Na alle voorbereidende werkzaamheden is vorige maand gestart met de sloop van drie verdiepingen, waarna er acht verdiepingen worden opgebouwd. De projectontwikkelaar gaat het oude kantoorpand optoppen met houtskeletbebouwing.

Terras aan de Schie omvat 130 appartementen, kantoorvoorzieningen op de eerste etage en commerciële voorzieningen op straatniveau. Er zijn tachtig parkeerplaatsen beschikbaar in de naastgelegen garage aan de Horvàthweg.

De komende periode vinden diverse werkzaamheden plaats zoals rondom het stationsgebied . Zowel aan de noord- als zuidzijde wordt gewerkt aan diverse projecten van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict. Het stationsgebied is nu vooral een plek waar wegen en openbaar vervoer de ruimte krijgen. De gemeentelijke ambitie is om dit gebied als schakel te laten fungeren tussen de omliggende wijken en buurten. Een plek creëren waar wonen, werken en ontspannen beter met elkaar zijn verbonden.

The post GROTE KRAAN MAAKT STATIONSPLEIN SCHIEDAM LASTIG BEGAANBAAR appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.