De Limburgse VVD-fracties willen spoedig aan tafel met de heer Brekelmans, Tweede Kamerfractie VVD (immigratie en asiel). De Limburgse fracties maken zich grote zorgen over de enorme toe- en instroom van asielzoekers. Ook zijn ze niet te spreken over de bijbehorende communicatie.

Asielcrisis

”Gemeenten hebben al diverse malen aangegeven dat de rek eruit is en dat het kabinet ook echt zélf de zaak onder controle moet krijgen. Het tegendeel lijkt te gebeuren. Op dit moment lijkt er zelfs te worden gedreigd met dwang vanuit Staatssecretaris Van den Burg om opvanglocaties desnoods tegen de wil van gemeenten in te realiseren. Het schiet bij ons in het verkeerde keelgat als onze grondwettelijke autonome positie met de voeten wordt getreden.”

De brandbrief wordt door de meeste VVD-fracties uit Limburg gesteund, zo ook vanuit Nederweert. Teun Heldens, fractievoorzitter bij VVD Peel en Maas, vertelt er meer over in bovenstaande video.

Het bericht Limburgse VVD-fracties sturen brandbrief aan Tweede Kamerfractie over asielcrisis: ‘dit kan zo niet langer’ verscheen eerst op Nederweert24.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.