Wist jij dat een ‘groen dak’ verkoelend werkt in de zomer? Het vergroenen van een dak draagt ook bij aan het voorkomen van hittestress, het bevordert de biodiversiteit én het verbetert de luchtkwaliteit. Je kunt nog een bijdrage ontvangen voor de aanleg van een groen dak. Wees er snel bij, want op is op. Toon van Hapereren uit Ospel ging jou al voor.

Groen dak

Dak in bloei
De gemeente heeft jaarlijks een budget beschikbaar van € 10.000,- voor de aanleg van groene daken. Op dit moment is ongeveer de helft van dit budget nog beschikbaar. Iemand die in 2021 gebruikmaakte van de gemeentelijke bijdrage is Toon van Haperen uit Ospel. Hij is bijzonder tevreden met het resultaat. “Het groene dak stond onlangs prachtig in bloei”, aldus Ton. De planten zorgen voor verkoeling van de dakkapel en de erker. Je hoeft niet altijd voor hele daken te gaan. Ook kleine stukken van een dak helpen.

Het artikel gaat verder onder de foto

Voorwaarden
Het minimale aantal m2, om in aanmerking te komen voor een bijdrage, bedraagt 15m2 en 50m2 is het maximale aantal m2 dat voor subsidie in aanmerking komt. De vergoeding bedraagt € 25,- per m2. Dus vraag snel deze subsidie aan, dan kunt u dit jaar uw dak nog vergroenen. U dient eerst aan te vragen. Na een voorlopige toezegging van de subsidie kunt u aan de slag. U ontvangt pas achteraf de subsidie.

Het bericht Toon van Haperen uit Ospel is tevreden over zijn stukje groene dak verscheen eerst op Nederweert24.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.