Op 19 augustus zal de Engelse Dan Bigham een poging doen om het UCI Werelduurrecord – nu in handen van voormalig triatleet Victor Campenaerts – aan te scherpen. Campenaerts behaalde zijn recordafstand op 16 april 2019, in Mexico: 52,723 kilometer in één uur fietste de Belg toen. Bigham zal in Zwitserland racen, in de Tissot Velodrome.

“Ik kijk ernaar uit om te zien wat ik kan doen in een race tegen de klok, met de steun van mijn team”, aldus Bigham. “Fysiek, ben ik erop vooruitgegaan sinds ik onderdeel ben van de INEOS Grenadiers (als Performance Engineer, red.). Al werk ik veel, is het fijn om alles geconcentreerd op één plek te hebben. Het zorgt ervoor dat ik goed georganiseerd kan zijn in wanneer ik train. Daarnaast is het fijn om ideeën te delen met de fantastische mensen die onderdeel zijn van het team.”

De kennis die Bigham zal opdoen met de recordpoging, hoopt hij te kunnen gebruiken voor het verbeteren van de tijdrit prestaties van het INEOS Grenadiers team. “Het is niet alleen van toepassing op de baan. Iedere week rijdt het team tijdritten op de weg en in die voorbereiding spelen de details een grote rol. Of het nu gaat om pacing strategieën, hitte management of de ontwikkeling van materiaal; het is er allemaal onderdeel van”, legt Bigham uit.

The post Dan Bigham valt Werelduurrecord Victor Campenaerts aan appeared first on 3athlon.nl.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.