SCHIEDAM- De aanpak van de Slimme Watering en de Scheepvaartweg aan de noordrand van Schiedam heeft gevolgen voor het openbaar vervoer. Door de wegwerkzaamheden vervallen de haltes van de buslijnen 51 en 53 tot en met 31 december. De straten blijven opgebroken en afgesloten tot februari volgend jaar.

Vandaag begint aannemer Dura Vermeer met het uitvoeren van de werkzaamheden aan de Slimme Watering en de Scheepvaartweg. Het gaat om het deel van de Slimme Watering (vanaf kruising De Akkers-De Velden) en de Scheepvaartweg (vanaf Kasteelweg) ter hoogte van de tramkeerlus. De afsluiting blijft tot en met 24 februari volgend jaar.

Het wegdek van de Slimme Watering, gelegen tussen de aansluitingen van de Kasteelweg en de Akkers, is in de loop van de jaren ernstig verzakt. De bedoeling is het ophogen van de omgeving, met zogenaamd ‘licht’ ophoog materiaal, en de weg en ondergrondse infrastructuur, weer op de gewenste hoogte te brengen.

Ook komt er een tweerichtingenfietspad. Op basis van tellingen in 2017 en 2019 blijkt dat het fietspad aan de noordzijde van de Slimme Watering vaker door fietsers gebruikt wordt dan het fietspad aan de zuidzijde. Uit deze tellingen is ook te zien dat met enige regelmaat tegen de richting in wordt gefietst, met name tussen de Stockholm en de rotonde Slimme Watering-Zwaluwlaan. Dit komt doordat fietsers uit Sveapark de Slimme Watering twee keren moeten oversteken om uiteindelijk op het fietspad aan de noordkant van de ’s Gravelandseweg te komen.

Vorig jaar zijn, voor de herinrichting van de Slimme Watering, al tien bomen gekapt. Er is een herplantplicht opgelegd tot het herplanten van 10 bomen: 4X zilverlinde met een plantmaat van tenminste 20-25 cm (op 1,3 hoogte vanaf het maaiveld); 3X suikeresdoorm met een plantmaat van tenminste 18-20 cm (op 1,3 hoogte vanaf het maaiveld); 3X esdoorn met een plantmaat van tenminste 20-25 cm (op 1,3 hoogte vanaf het maaiveld).

De vervallen bushaltes in beide richtingen:

– Hof van Spaland

– Meeuwensingel

– Koekoekslaan

– Olivier van Noortstraat

U kunt gebruik maken van de tijdelijke halte aan de Mozartlaan of halte De Gaarden.

The post GEVOLGEN OV OPBREKEN NOORDRAND SCHIEDAM appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.