SCHIEDAM- De monumentale Korenbeurs in het centrum van Schiedam heeft enkele dagen met zomers weer toch doorstaan. Vanaf vandaag gaat de eerste verdieping van de Korenbeurs weer open, verkondigt de huurder van het pand, de Bibliotheek Schiedam.

Vorige week werden de studie- of werkplekken op de eerste etage in het gebouw afgesloten, omdat door de glazen dakconstructie de temperatuur snel kon oplopen. Klimaatalarmisten hebben de afgelopen dagen, waarin het in Nederland warmer werd dan 30,0 °C, aangegrepen om te waarschuwen voor de vermeende opwarming van de aarde.

Gisteren heeft het op verschillende momenten kortstondig geregend in Schiedam. Vanaf morgen dalen de temperaturen verder. Zondagavond was er al een lokale onweersbui boven Drenthe en ook boven het noorden van Friesland kwam een bui voor.

Een van langste hittegolven beleefde Nederland in 1975. Op 29 juli begon een aaneengesloten reeks van achttien zomerse dagen, waarvan er zes tropisch waren. In de zomer van 1976 kwam een hittegolf voor van 17 dagen, waarvan er 10 tropisch waren.

De zomer van 1540 was pas echt warm. Er waren dat jaar drooggevallen rivieren, vele bosbranden en langdurige hitte en droogte, daarom staat 1540 te boek als het Grote Zonnejaar.

Het KNMI heeft in 2016 ten onrechte een groot deel van de historische hittegolven (in de periode 1901-1951) uit de boeken geschrapt. Dat concludeert een team van vier onafhankelijke onderzoekers in het rapport Het Raadsel van de Verdwenen Hittegolven. De onderzoekers noemen de extreme temperatuurcorrecties van 1,9°C die het KNMI toepaste op warme tot zeer warme dagen (28 graden Celsius of hoger) ‘onverdedigbaar’.

The post KORENBEURS SCHIEDAM OVERLEEFT ZOMERZON appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.