Zondag 24 juli ben ik naar summer gathering op Het Eibernest in Liessel geweest. Dit was een spiritueel evenement met meerdere workshops. En ik had al van tevoren bedacht dat ik de Wim Hof ijsbad workshop wilde gaan doen. We hebben voor we begonnen de Wim Hof ademhaling mogen ervaren. En dat was best wel heftig want dat is een robuuste ademhaling, die qua effect veel lijkt op een hyperventilatie.

Yes I did it – Het Wim Hof ijsbad!

En daarna was het tijd om het ijsbad in het gaan want ik best wel spannend vond. Ik kan namelijk niet heel goed tegen koud water. Het ijsbad was zo’n 1 a 2 graden dit is ook het aller koudste dat het Win Hof ijsbad mag zijn. Ik heb uit interesse nagevraagd hoe koud het ijsbad was. Maar dat is dus echt heel koud en het voelt voor ons dus aan als -10 aldus de begeleider.

Omdat ik als coach veel werk me de beperkingen die onze hersenen ons opleggen, waar dit er een van is, vond ik dit super interessant. Want ook bij het Wim Hof ijsbad zijn het de hersenen die zeggen dat je bang moet zijn om erin te stappen. En als je er dan inzit dan zeggen onze hersenen je moet eruit, je gaat het niet overleven, straks raak je onderkoeld en daarom stookt je ademhaling. Het kan zijn dat je stopt et ademhaling, of juist gaan hyperventileren en dat is wat eigenlijk de hersenen met je doen op zo’n moment. En het is ook zo dat op het moment dat ik het water in stapte kreeg ik een soort schok. En dat wordt ook door onze hersenen geregeld , onze hersenen zorgen ervoor dat het lichaam in schok raakt.

En dat is ook waardoor je denkt ik kan dit niet en het gaat fout, terwijl het lichaam heel goed weet wat het moet doen. En dat is iets wat ik heel erg heb mogen ervaren. Toen ik net in het ijsbad was gestapt had ik heel veel moeite met mijn ademhaling onder controle te krijgen. Het de juiste begeleiding is het gelukt om rustig en diep te gaan ademhalen.

Waarom ik je dit vertel? Onze hersenen zijn heel goed in het alarm slaan. Iets wat ik ook heel vaak zie gebeuren bij mijn klanten. Wil jij het hele verhaal weten? Luister dan naar Aflevering #6 Yes I did it – Het Wim Hof ijsbad! Van De Anti Stress Podcast- met Anti stress coach Petra Schroën via spotify. De podcast is te beluisteren via deze link.

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Het bericht Yes I did it – Het Wim Hof ijsbad! verscheen eerst op Nederweert24.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.