Aanstaande zondag zal Sarissa de Vries alles op alles zetten om haar WK Long Distance titel te verdedigen tijdens het Wereldkampioenschap in Samorin. Ook Milan Brons, die vorig jaar op hetzelfde WK negende werd, hoopt in voorbereiding op Challenge Almere-Amsterdam in Samorin hoge ogen te gooien. Anders dan tijdens Challenge Almere-Amsterdam vindt het WK Long Distance dit jaar plaats over een afstand van ‘slechts’ 2000 meter zwemmen, 80 kilometer fietsen en achttien kilometer lopen, waardoor het dus geen klassieke Long Distance is. We blikken vooruit op deze wedstrijd en kijken naar de startlijst.

De Vries kwam al vaker in actie in Samorin; zo finishte de atlete dit jaar nog als zesde tijdens Challenge Family The Championship. Met een vierde plaats tijdens het EK Ironman 70.3 in Elsinore beleeft de atlete tot nu toe al een mooi seizoen, maar met name in 2021 liet ze zich van haar beste kant zien, toen ze niet alleen het WK Long Distance in Almere won, maar ook Challenge Gdansk en Challenge Riccione op haar naam zette. De Vries kan dit weekend vooral op concurrentie rekenen van twee Engelse dames: Lucy Charles – die haar comeback maakt – en Emma Pallant-Browne. De Zweedse Lisa Norden kan ook voorin de race verwacht worden, net als de Braziliaanse Luisa Baptista.

Brons liet zich dit jaar al goed gelden door richting een prachtige derde plaats tijdens Challenge Geraardsbergen te racen en een negende plek te pakken tijdens Ironman Frankfurt. Al maakt Brons – die steeds laat zien een sterke ontwikkeling door te maken – goed kans om voorin de race mee te draaien, zullen de ogen voor het goud vooral zijn gericht op de Duitse Frederic Funk, de Duitse Florian Angert, de Franse Pierre Le Corre en de Spaanse Pablo Dapena Gonzalez. Ook de Zuid-Afrikaanse Jamie Riddle kan na het zwem onderdeel voorin de race worden verwacht; de atleet laat zich op de Short Distance ook tijdens het fietsen vaak goed van voren zien, maar is niet gewend aan non-stayer wedstrijden.

De volledige startlijst vind je hier.

The post Dit weekend: WK-titels op het spel voor Sarissa de Vries en Milan Brons appeared first on 3athlon.nl.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.