SCHIEDAM- Een deel van de Oekraïners die zijn gehuisvest op het cruiseschip Volendam, dat in Rotterdam is afgemeerd, wordt ondergebracht in Schiedam. Per september lopen de contracten voor een aantal grotere locaties in de regio af, waaronder dat van de Volendam. De bewoners van die locaties worden sinds half juli stapsgewijs ondergebracht op andere bestaande locaties.

Sinds begin april wordt het luxe cruiseschip Volendam door de gemeente Rotterdam ingezet als huisvesting voor 1.400 Oekraïense asielmigranten. Op 29 april heeft VVD-staatssecretaris Eric van der Burg de voorzitters van de veiligheidsregio’s een brief gestuurd met het verzoek om in Nederland het aantal plekken voor Oekraïners op te schroeven naar 75.000.

Rotterdam heeft eind maart op verzoek van het Rijk het aanbod van de Holland America Line geaccepteerd om het cruiseschip Volendam in Rotterdam aan te meren in de Merwehaven, vlakbij de grens met Schiedam.

Schiedam kent op dit moment drie gemeentelijke opvanglocaties:

 Rivierschip Patria (Buitenhavenweg)
 Admiraal De Ruyterstraat
 François HaverSchmidt

Daarnaast zijn door de gemeente in de afgelopen periode enkele andere locaties overwogen. Deze bleken slechts plaats te hebben voor een klein aantal Oekraïners of ingrijpende en kostbare aanpassingen te vereisen. Daarom hebben is ervan afgezien deze locaties in te zetten. De gemeente Schiedam staat wel open voor nieuwe locaties, mochten die worden aangeboden. Naast de opvang in gemeentelijke accommodaties hebben op dit moment ook nog zo’n 220 Oekraïners onderdak bij particulieren. Het totaalaantal in Schiedam gehuisveste Oekraïners in gemeentelijke en particuliere opvang is nu ongeveer 450.

Volgens recent Ipsos-onderzoek is er géén draagvlak voor het asielbeleid: 44% van de Nederlanders antwoordt ‘Nee’ op vraag ‘of er überhaupt nieuwe asielzoekerscentra moeten komen’. Slechts 27% antwoordt ‘Ja’.

The post OEKRAÏNERS CRUISESCHIP VOLENDAM NAAR SCHIEDAM appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.