Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia op concertreis naar Oostenrijk

Na prachtige reizen naar o.a. Amerika, Oekraïne en Turkije vertrekt de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia op woensdag 31 augustus naar Oostenrijk. In het prachtige, gastvrije bergdorp Brand net over de grens met Duitsland bij de stad BLudenz gelegen, zullen de muzikanten drie optredens verzorgen. Zo gaat het straatkorps op donderdag Frühshoppen boven op de berg aan de Lünersee. En is er in de avond een optreden van het Philbee orkest op het kerkplein in Brand. Op vrijdag staat een concert van het Harmonieorkest op het programma, in de Dom van de nabijgelegen stad Feldkirch. Dit laatste concert staat onder leiding van de vaste dirigent van het orkest, Dirk van de Weijer (1978, Aarle-Rixtel). Van de Weijer studeerde harmonieorkestdirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. En volgde daarnaast nog diverse masterclasses en cursussen in binnen- en buitenland op het gebied van directie.

Naast de nummers die Phileutonia ten gehore brengt, zal het aanwezige publiek kunnen genieten van de sopraan Annemarijn Maandag.  Annemarijn Maandag studeerde in 2014 af aan de opleiding Muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar ze zangles kreeg van Edward Hoepelman. In 2018 behaalde ze haar Master of Music. Ze zong en speelde in diverse opera’s en producties zowel in Nederland als in Duitsland en België.  Sinds twee jaar maakt Annemarijn deel uit van het klassieke crossover trio Lunedì. Met haar twee zussen, Lillian en Willemijn Maandag, treedt ze op in binnen- en buitenland en werkt ze samen met verschillende bands en orkesten.

Na een feestelijke afsluitingsactiviteit op de zaterdag vertrekken de muzikanten op zondagochtend weer naar Helmond.
De leden van de harmonie zullen tijdens deze concertreis worden vergezeld door een groot aantal leden van de Raad van Commissarissen, hun beschermheer Jan Renier Swinkels en de president van de vereniging Bert Jansen. De reis is een initiatief van de commissarissen die ook de organisatie voor een belangrijk deel op zich hebben genomen.

Annemarijn Maandag

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.