MAASSLUIS- Op zeker drie locaties in Maassluis mogen nieuwe laadpalen worden geplaatst voor elektrische auto’s waaraan parkeervakken worden gekoppeld. Het gaat om de Churchilldreef, de Haven en op de Dunantdreef in Maassluis. Bij alle goedgekeurde aanvragen wordt telkens één parkeervak enkel gebruikt voor het opladen van de elektrische voertuigen. Op de betreffende parkeervakken worden witte kruizen geschilderd.

Volgend de gemeente Maassluis staan elektrische auto’s voor het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik. Ze zouden milieuvriendelijker zijn dan auto’s aangedreven op fossiele brandstof, maar elektrische auto’s zijn over het algemeen zwaarder dan vergelijkbare benzine-auto’s. Dit extra gewicht zorgt ervoor dat de banden en de weg sneller slijten, met als gevolg dat, volgens sommige onderzoekers, er meer fijnstof van de banden afkomt.

De metalen en mineralen in veel accu’s van elektrische auto’s komen uit landen waar de arbeiders onder slechte omstandigheden werken en er zeer giftige stoffen in het milieu terechtkomen. De meeste accufabrieken staan op plekken waar elk toezicht ontbreekt.

The post MEER PARKEERVAKKEN MAASSLUIS VOOR ELEKTRISCHE AUTO’S appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.