SCHIEDAM- Oud-wethouder Marcel Houtkamp (D66) wordt voorgedragen als de Schiedamse bewonersvertegenwoordiger in de Commissie Regionaal Overleg Rotterdam (CR0). Houtkamp was de enige sollicitant. De benoeming gaat in op 6 oktober en is voor een periode van 4 jaar. Hij volgt daarmee John Witjes op als vertegenwoordiger van de inwoners van Schiedam.

Op 17 mei is de sollicitatieprocedure opengesteld door publicatie van de vacaturetekst in het Nieuwe Stadsblad, op de website van Schiedam en op de website van de CR0. De gemeente Schiedam heeft via Social Media deze vacature extra onder de aandacht gebracht. Aangezien zich geen kandidaten meldden, is op 31 mei de reactietermijn van de vacature verlengd naar 8 juni. Via Social Media is nogmaals aandacht gevraagd voor de vacature, onder vermelding van de verlenging van de termijn. Wederom meldde zich geen enkele kandidaat.

Op 4 juli heeft zich alsnog een kandidaat voor de vacature voor bewonersvertegenwoordiger gemeld, de oud-wethouder.

De CR0 is een wettelijk verplichte commissie waarin regionale en lokale overheden, bewoners en luchtvaartpartijen vertegenwoordigd zijn. De taak van de CR0 is om door overleg met diverse betrokkenen, het evenwichtig gebruik van de luchthaven Rotterdam The Hague Airport (Zestienhoven) te bevorderen, zodat zoveel mogelijk recht wordt gedaan aan de belangen van die betrokkenen. De commissie wordt voorgezeten door een onafhankelijke voorzitter, benoemd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De commissie vergadert ongeveer vier maal per jaar.

The post OUD-WETHOUDER PRAAT NAMENS SCHIEDAMMERS OVER VLIEGVERKEER appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.