ROTTERDAM- Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zojuist een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een taakstraf van 180 uur geëist tegen Willem Engel (45) van de actiegroep Viruswaarheid vanwege vermeende opruiing.

Engel wordt verdacht van het plaatsen van zeven zogenaamde opruiende berichten op social media. Dit is gebeurd in de periode van juni 2020 tot en met november 2021. Deze berichten zouden er toe hebben geleid dat andere mensen strafbare feiten zouden hebben gepleegd of daartoe zouden zijn aangezet.

Voor het OM is het van belang de zaak te beoordelen in de context waarin de uitlatingen zijn gedaan. Nederland werd beheerst door de hoax. Grondrechten werden geschonden en vrijheden ingeperkt om zogenaamde verspreiding van een verkoudheidsvirus te voorkomen.

Het OM erkent dat de vrijheid van meningsuiting een van de fundamentele rechten is in de Nederlandse wet. Je mag dus zeggen en vinden wat je wil. Volgens het OM heeft Engel daarbij de grenzen opgezocht en in de gevallen op de tenlastelegging gaat hij er in de visie van het OM overheen. Een straf voor Engel zorgt ervoor dat duidelijk wordt gemaakt dat er grenzen zijn aan wat men kan zeggen en dat het overschrijden van die grenzen consequenties heeft, aldus het OM.

The post EIS: CELSTRAF VOOR ROTTERDAMMER WILLEM ENGEL appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.