”Na meer dan 40 jaar hebben we helaas moeten besluiten om onze geliefde fietsclub op te heffen.”

Een hoge gemiddelde leeftijd en daarbij geen aanwas van nieuwe leden, zijn onder meer redenen die geleid hebben tot dit besluit. Daarnaast speelt een rol dat de leden zowat dagelijks individueel of in kleine groepjes kunnen fietsen op racefiets of mountainbike, waardoor deelname aan de clubritten op zondag een sterk neergaande lijn te zien gaf. Natuurlijk hebben ook individualisering van de maatschappij en coronamaatregelen tijdens de afgelopen twee jaar hieraan bijgedragen.

Dit jaar heeft de vereniging wat later dan gepland (corona) haar 40 jarig jubileum gevierd. Ze hebben toen nog 4 jubilarissen kunnen huldigen die vanaf de oprichting lid zijn geweest.

”Met trots kijken we terug op een fantastisch verleden met onder meer: de duizenden ritten in binnen- en buitenland die we verreden hebben, meer dan 25 keer organisator van de Helmtocht voor mountainbikers, de Helmond Tour waarbij we met een groot peloton onder begeleiding van politie en motards onder anderen dwars door Helmond kruisten en natuurlijk de door onze club aangelegde mountainbikeroute Bakelsbos ( de onderhoudsploeg gaat door met haar werk!).”

Gelukkig blijven de meeste ex-leden lekker fietsen en hebben elkaar inmiddels gevonden in diverse groepjes.

”Tot slot past een welgemeende dank aan sponsoren, pers, collega clubs en iedereen die Tourclub’81 de afgelopen decennia een warm hart heeft toegedragen.”

 

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.