‘t Heerlijk avondje komt steeds dichterbij. Zit jij lekker met het gezin rond de open haard pakjes te openen, of geef je een heus Sinterklaas etentje?

Wat je ook gaat doen, wij bieden inspiratie voor wat je op tafel moet zetten op Sinterklaasavond.

7x culinaire inspiratie voor een Sinterklaas etentje
1. Gourmet

Een gourmetstel op je keukentafel heeft meteen iets heel feestelijk. Klik hier voor onze favoriete tips en producten om te gourmetten en klik hier voor de beste tips & tricks voor vegetarisch gourmetten. Maak je ook de sausjes zelf? Dit zijn de lekkerste gourmet sauzen om zelf te maken.

2. Kaasfondue

Als er één avond is die zich uitstekend leent voor kaasfondue, dan is het wel sinterklaasavond. Kaasfondue eten kan ontzettend feestelijk zijn, maar ook een ongelofelijke ramp. Het geheim zit ‘m in de juiste kazen, een portie geduld, een geschikte pan, lekker brood en lekkere wijnspijs-combo’s. Liever wat makkelijkers? Maak dan eens kaasfondue in brood uit de oven.

3. Stamppot

Deze stamppot met boerenkool en bacon is er eentje voor de hele familie. Hiermee stem je iedereen blij. En hij is snel genoeg klaar om weer gauw verder te gaan met pakjes uitpakken.

4. Tapas

Breng tijdens een Sinterklaas etentje met tapas een ode aan het geboorteland van de Sint. Vul je tafel met lekkere Spaanse kazen, met een perfecte Spaanse tortilla, met albondigas (Spaanse gehaktballetjes), met pulpo alla Gallega (Spaanse octopus) en met patatas bravas.

5. Snert

Is er iets wat meer ‘winter’ schreeuwt dan een kom dampende erwtensoep? Snert, of traditionele erwtensoep, is één al gezelligheid, al helemaal op sinterklaasavond.

Instagram wordt niet geladen omdat je geen toestemming hebt gegeven. Klik hier om het aan te passen.Wel toestemming gegeven maar niet getoond, herlaad de pagina.

View this post on Instagram

A post shared by Beetroot Rose | Vegan Food (@beetroot.rose)

6. Gehaktballetjes in bier

Deze gehaktballetjes zijn het ideale hapje wanneer je de pepernoten beu bent. Steek er vrolijke cocktailprikkertjes in voor extra feestelijkheid.

7. Hartige banketstaaf (of banketletter!) met spicy worst

Deze hartige banketstaaf maak je in een handomdraai, met een hartige vulling van spicy worst. Net één groot saucijzenbroodje, om samen te delen.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.