VLAARDINGEN- Het team Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Vlaardingen wordt uitgebreid met vier extra voltijds krachten. Daarmee komt het totaal aantal fte’s bij Handhaving uit op 17.

In het herstelplan uit 2020 wordt al ingezet op de uitbreiding van het aantal BOA’s voor adresfraude en ondermijning op de bedrijventerrein (Jaarlijkse kosten: 150.000 euro). Tot en met 2023 wordt ook jaarlijks 100.000 euro uitgetrokken voor specifieke juridische ondersteuning bij verhoogde handhaving (bijvoorbeeld rechtszaken). Daarnaast wordt jaarlijks 75.000 euro uitgetrokken voor een analist die informatie verzamelt over netwerken en fenomenen. De analist analyseert op verzoek signalen op wijk-, buurt- en straatniveau. Dat zou in grote mate bijdragen aan adequate handhaving en opsporing. De opbrengsten uit dwangsommen moeten de kosten dekken, zo verdedigde de toenmalige burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) de uitgaven in het Herstelplan.

Vlaardingen moet een tekort van 24,1 miljoen euro wegwerken. In het Herstelplan is gezocht naar mogelijkheden om het goede te doen voor de stad met minder geld binnen de domeinen wonen, veiligheid, onderwijs en sociaal.

The post VLAARDINGEN GAAT MEER HANDHAVERS AANSTELLEN appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.