Het team van BDL is de bekercompetitie 2022/2023 uitstekend gestart. Zowel de persoonlijke resultaten als de 15-02 thuiszege tegen De Hazelaar 3 (bekerwinnaar in 2018) uit brabantse Rosmalen zijn hiervan het bewijs. BDL boekte met 185,38% caramboles een uitzonderlijk hoge score en staat na een gespeelde wedstrijd in de top 10 van een veld van 34 deelnemers. Iedere wedstrijd in de Bekercompetitie word over twee ronden gespeeld waarbij het persoonlijk aantal te maken caramboles per ronde is gehalveerd.

Teamscore van 185,38% bijzonder fraai!

Johan Martens (BDL) in grootse vorm
In de eerste ronde was kopman Johan Martens (BDL) veel te sterk voor Eric Dericks (De Hazelaar 3). Martens schoot als komeet uit de startblokken en tikte de 80 caramboles in slechts 4 beurten af: een gemiddelde van 20 en met 36 caramboles ook de hoogste serie uit de eerste ronde. Zijn teamgenoten Jos Kemmerling en Jan Kanters (BDL) behaalden beide 9,28 moyenne. Louis Pols (BDL) stelde teleur met 3,75 gemiddeld. Het team van de Hazelaar 3 kwamen er niet aan te pas, ondanks dat Paul van de Wouw (10,50 gemiddeld) en Piet Leermakers (10,70 gemiddeld) prima scores noteerden. Martin van de Rijt (De Hazelaar 3) zorgde met 5,57 moyenne voor de 2 wedstrijdpunten.
Jos Kemmerling (BDL) goed op dreef

Ook in de tweede ronde was BDL wederom de sterkere van De Hazelaar 3 uit Rosmalen. Louis Pols (BDL) revancheerde zich voor de partij uit de eerste ronde door Martin van de Rijt (De Hazelaar 3) in 11 beurten en moyenne van 5,90 te verslaan. Piet Leermakers (De Hazelaar 3) kon zijn goede spel uit de eerste ronde niet vasthouden en verloor opnieuw van Jan Kanters (BDL). Met 65-29 behaalde Kanters een gemiddelde van 7,22. Jos Kemmerling (BDL) speelde ook een supermooie en spannende tweede ronde tegen Paul van de Wouw. Beide spelers waren zeer aan elkaar gewaagd. Kemmerling won op fraaie wijze: 5 beurten en een gemiddelde van 13,00 zijn fraaie rapportcijfers.

De laatste partij in de tweede ronde liet Johan Martens (BDL) wederom goed kaderspel 38/2 zien tegen Eric Dericks. Martens speelde met ogenschijnlijk “speels gemak” in 8 beurten 80 caramboles bijeen en noteerde een gemiddelde van 10 en een hoogste serie van 35. Hij was ook in de tweede ronde van deze bekerwedstrijd de beste speler.

Het bericht BDL/Martens Finance walst over De Hazelaar 3 (Rosmalen) heen in 1e ronde KNBB Kaderbekercompetitie 22/23 verscheen eerst op Nederweert24.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.