Eerder dit jaar berichtte de gemeente al over de plannen in het nieuwe hondenbeleid, onder andere groot onderhoud van de uitrengebieden en hondenspeelvelden en de aanleg van meer hondenspeelveldjes.

Onlangs zijn 2 omheinde uitrengebieden voor honden aangelegd langs de Randweg in Oud-Beijerland. Daarnaast worden voorbereidingen getroffen voor de aanleg van nog 6 omheinde uitrengebieden. Deze zijn gepland voor 2023 op de volgende locaties: Biezengors – Puttershoek, Hendrik Hamerstraat – ’s-Gravendeel, Johannes Kolfstraat – Westmaas, Kleine Loohof – Strijen, Meestooflaan Numansdorp en de Vingerling – Mijnsheerenland.

Uitrengebieden Oud-Beijerland positief ontvangen

Het ene uitrengebied ligt links en rechts van de Roerdompweg, langs de Randweg. Het andere veld ligt ook aan de Randweg, maar dan ten noorden van Dierenspeciaalzaak Koko. We hebben veel positieve reacties ontvangen tijdens de aanleg van de gebieden en er wordt inmiddels dankbaar gebruik van gemaakt. In 2021 werden er al uitrenveldjes aangelegd in Klaaswaal en Nieuw-Beijerland. De aanleg van omheinde uitrengebieden zorgt voor meer veiligheid. Weggebruikers hebben geen last van loslopende honden en de dieren zelf kunnen onbezorgd loslopen. Buiten de hondenspeelveldjes en uitrengebieden geldt namelijk overal een aanlijnplicht en mogen honden niet loslopen.

 

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.