In het Speelhuis in Helmond werd zondagmiddag de documentaire over Addy Kleyngeld gepresenteerd.

Peter van Asten en producent Claudia de Leeuw, zijn de makers van deze film over het leven van muzikale inwoner van Helmond. Hiervoor namen zij interviews af met Henny de Leeuwe, de dochter van Addy, Ian Lucas  Hein Simons en leden van zijn accordeonclub AK.

De documentaire laat beelden zien van het oude Helmond, café Limburgia van zijn vader aan de Zuid Koninginnewal en het door hem opgerichte accordeonorkest AK, waarvoor hij altijd naar de repetities kwam.

Addy Kleyngeld was de ontdekker van Hein Simons en de Scorpions uit Engeland. Ian Lucas, de drummer van deze band, moest door corona verstek laten gaan. Hein Simons was wel aanwezig. Een genie op muzikaal gebied en een hele lieve man, aldus Simons voor de microfoon van DitisHelmond.

Peter van Asten is in gesprek met omroepen om de documentaire uitgezonden te krijgen.  

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.