Conny Helder, Minister voor Langdurige Zorg en Sport, vindt dat de cultuur in de sportwereld ‘die we met z’n allen geaccepteerd hebben’, niet meer kan. “Het moet anders” en daartoe wil de Minister dat alle trainers en bestuurders binnen de sportwereld een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) laten zien. 

Een dergelijke VOG is vooralsnog alleen verplicht binnen de topsportwereld, maar als het aan Helder ligt, wordt in het Nationaal Sportakkoord opgenomen dat dit ook binnen de recreatieve sportwereld wordt verplicht. Het is uiteraard een reactie op de vele misstanden die zich de afgelopen jaren binnen de topsportwereld hebben voorgedaan en waarin de triathlonwereld ook een grote rol speelde. 

Volgens Helder is het wel een behoorlijke uitdaging om een VOG verplicht te stellen binnen de sportwereld. “Veel clubs vinden het lastig, omdat ze vaak hangen op vrijwilligers”, laat ze optekenen in het NOS Radio 1 Journaal. “Maar we horen te veel verhalen over misstanden. Het is belangrijk dat iedereen goed kan trainen.” Daarnaast benadrukt de Minister dat de overheid zich sowieso meer moet bemoeien met de veiligheid binnen de sportwereld, iets waarvoor de eindverantwoordelijkheid nu nog bij het NOC*NSF ligt. 

The post Minister voor Sport wil VOG binnen volledige sportwereld: ‘Het móet anders’ appeared first on 3athlon.nl.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.