SCHIEDAM- Het is in het algemeen onwenselijk om inwoners te vragen foto’s te maken van de binnenkant van hun woning voor de berekening van de WOZ-waarde. Het gemeentebestuur van Schiedam staat op dat standpunt en laat dat weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. De Regionale Belasting Groep, die voor onder andere Schiedam de Wet WOZ uitvoert, geeft ook aan dat zij deze methode niet gebruikt bij de waardebepaling.

Op 25 oktober is een bericht verschenen in de media waarin wordt vermeld dat diverse gemeenten inwoners wel vragen foto’s te maken van het interieur. Deze foto’s worden gebruikt om zo nauwkeurig de WOZ-waarde van de woning te kunnen bepalen. Schiedam gebruikt de WOZ-waarde voor onder andere het innen van gemeentelijke heffingen en heeft baat bij een zo nauwkeurig mogelijke berekening van de WOZ-waarde, maar niet op basis van foto’s van de binnenkant van huizen.

The post SCHIEDAM BEREKENT WOZ-WAARDE NIET OP BASIS FOTO’S INTERIEUR appeared first on Schiedams Nieuws.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.