Traditiegetrouw roept 3athlon ook dit jaar weer een atleet van het jaar uit. Het hele seizoen volgen we de Nederlandse atleten op de voet, waar ze ook ter wereld racen. Het levert af en toe teleurstellingen op, maar minstens zo vaak prachtige prestaties en onvergetelijke wedstrijden. Soms zijn we kritisch, minstens zo vaak lovend. Maar, uiteindelijk vinden we het nóg belangrijker wat jij de meest indrukwekkende prestaties vond en van welke atleten jij het meest hebt genoten. Je kunt daarom stemmen op jouw atleet – zowel man als vrouw – van het jaar 2022. Daar heb je een week de tijd voor, dus tot en met woensdag 30 november, en kan via deze link.

Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen voor de atleten waarvan jij vindt dat diegene het het meest verdient. Wel hebben we hieronder een aantal – in ieder geval in onze ogen – onvergetelijke prestaties van het afgelopen jaar opgesomd. Per wedstrijd kun je op de link klikken, om nog even na te genieten van al die prachtige prestaties en interviews.

Niek Heldoorn die Challenge Malta en de Embrunman won en ook ‘nog even’ tweede werd op het EK Long Distance bij Challenge Almere Amsterdam. Lotte Wilms die Ironman 70.3 Geelong won, daarna tweede werd bij Challenge Walchsee en Challenge Shepparton, Ironman 70.3 Sunshine Coast wist te winnen, derde werd bij Ironman 70.3 Melbourne en ook nog eens hoge ogen gooide bij het WK Ironman 70.3. Youri Keulen die zesde werd bij Challenge Family The Championship en niet veel later Ironman 70.3 Zwitserland op zijn naam schreef. Menno Koolhaas die binnen de top tien finishte bij het EK Ironman in Frankfurt en zegevierde bij Ironman 70.3 Cascais. Els Visser die tweede werd bij Ironman Lanzarote, onderdeel uitmaakte van het pacerteam bij de Sub8-poging van Nicola Spirig en tweede werd bij zowel Challenge Salou als Challenge Gran Canaria. Maya Kingma die negende werd bij de WTCS Cagliari, zevende bij de WTCS Hamburg, zesde bij de WTCS Bermuda en vijfde bij de WTCS Yokohama. Mitch Kolkman die vierde werd bij het EK U23 in Olsztyn én zijn debuut maakte op World Cup niveau. Wouter Dijkshoorn die vierde werd bij de Xterra van België, zevende werd op het EK Cross Triathlon, derde bij de Xterra Super Besse en in Nederland menig cross race won. Diede Diederiks won Ironman 70.3 Poznan én Challenge Geraardsbergen.

Wie zijn jouw atleten van het jaar 2022? Stem hier!

The post Stem nu: atleet (m/v) van het jaar 2022 appeared first on 3athlon.nl.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.