Op 23 november 2022 waren politieagenten van het politie basisteam Weert onopvallend aan het werk. Tijdens de surveillance zagen zij een voertuig rijden die meerdere verkeersovertredingen beging, wat zorgde voor onveilige situaties.

Aanhouding

De collega’s kwamen in een achtervolging terecht met het voertuig. De politie heeft vrijstelling van het RVV. Dit wil zeggen dat zij de regels van het RVV mogen overtreden, wanneer dit nodig is voor de uitvoering van hun taak. Dit geldt ook voor agenten in onopvallende dienstvoertuigen. Daarnaast geldt dit ook wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de optische- en geluidssignalen.

Uiteindelijk hebben de agenten de bestuurder aangehouden voor het veroorzaken van gevaar op de weg en het rijden onder invloed van drugs. Daarnaast had de bestuurder nog een signalering open staan, dus zal hij een tijdje op het politiebureau blijven slapen.

Politie Basisteam Weert

Het bericht Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed van drugs verscheen eerst op Nederweert24.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.