Dé aftrap van Orange the World in Meppel. 16 Dagen actie.

Orange The World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De campagne wordt gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland.

De acties hebben in meer dan 100 landen plaats. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander landmark op 25 november is een vast onderdeel van Orange The World. Eerder kleurden onder meer Times Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden en organisatie zien dat zij vrouwen in de hun strijd tegen geweld steunen. De Kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Alleen al in Drenthe doen 11 gemeenten mee. In Meppel kleuren dit jaar de Tipbrug en de Zuiderbrug oranje.
Nederland heeft traditioneel de meeste oranje objecten ter wereld! Daarnaast heeft Zonta club Rond de Reest posters opgehangen in veel horeca gelegenheden in Meppel. Hiermee hopen ze de bewustwording te vergroten om daarmee ook in te zetten op het voorkomen van geweld.

Zonta voorzitter Marieke Navarro laat weten dat het belangrijk is om niet alleen vrouwen en meisjes, maar ook mannen en jongens als medestanders te betrekken. Samen hopen we geweld tegen vrouwen en meisjes aan te pakken. Dit jaar is hiervoor de medestander pledge in gang gezet. Door deze te tekenen geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.

Zonta Rond de Reest is een serviceclub van actieve en ambitieuze vrouwen. Zonta werkt aan de verbetering van de positie en status van vrouwen over de hele wereld. “Ik ben #medestander. Jij ook?”

RTV Meppel/. Marieke Navarro/ foto’s bruggen Leo de Harder

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.