Terwijl Mitch Kolkman er na het zwemmen nog goed bij zat, bleek de WTCS Finale in Abu Dhabi net een stapje te hoog voor hem, net als voor zijn landgenoot Victor Goené. In de U23-categorie liepen ze al vrij snel achter de feiten aan en werd het lastig om nog een rol van betekenis te spelen. Goené werd uiteindelijk 41e op 6:01 minuut achterstand, terwijl Kolkman nog verder wegzakte in het veld en uiteindelijk als 55e finishte, op 12:57 minuut achterstand.

De wedstrijd begon dus nog voorspoedig voor Kolkman, die zoals vrijwel altijd sterk zwemt en dus een goede aansluiting had met de kop van de wedstrijd. Dat gold niet voor Goené, die op zijn beurt als laatste uit het water kwam en toen al ruim anderhalve minuut achterstand had. Toch draaiden die rollen later in de wedstrijd wel om.

Vooraan ontstond een grote groep met mannen, waar Kolkman de eerste kilometers nog onderdeel van uitmaakte. Lang kon hij dat echter niet volhouden, want al na de eerste van acht fietsrondes verloor hij de aansluiting in deze groep en waaierde hij steeds verder naar achteren. Ondertussen ontstonden er drie grote groepen en was het Goené die in de derde groep reed. Het lukte Kolkman niet om daar aan te haken en zo werd het fietsen een eenzame en mentaal zware opdracht voor hem. 

Eenmaal in T2, had Goené een achterstand van 2:39 minuut op de kopgroep en daarmee lag de Nederlander 42e. Kolkman’s achterstand was inmiddels opgelopen tot 6:34 minuut en daarmee reed hij in het laatste groepje, dat bestond uit vier atleten. 

De wedstrijd werd gewonnen door Connor Bentley uit Groot-Brittannië, die daarmee slechts negen seconden voor de Hongaar Gergely Kiss zat. Ook de nummer drie, Hamish Reilly uit Groot-Brittannië, volgde kort: hij pakte het brons op slechts 14 seconden. 

Zowel Goené als Kolkman verloor ook tijdens de run veel tijd. Goené werd 41e op 6:01 minuut achterstand. Kolkman werd 55e op 12:57 minuut achterstand.

The post Nederlandse U23-mannen Goené en Kolkman komen tekort bij WTCS Finale Abu Dhabi appeared first on 3athlon.nl.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.