In de nacht van woensdag op donderdag brak er brand uit in een groepsaccommodatie in Someren. Het gebouw zou komende maandag worden ingezet als opvanglocatie voor vluchtelingen. Door de brand was het een tijdje niet zeker of dit door kon gaan, maar de vluchtelingen kunnen maandag definitief terecht in Someren.

Brand De Hoof

Na goed overleg met alle betrokken partijen is besloten de opvang van 450 asielzoekers in groepsaccommodatie De Hoof door te laten gaan. De eerste groep zal volgens planning komende week in Someren aankomen. De gemeente Someren houdt hiermee vast aan de beslissing om een bijdrage te leveren aan de crisis rondom de noodopvang van asielzoekers in Nederland. Uiteraard staat de veiligheid in de omgeving van en bij de groepsaccommodatie hierbij voor hen voorop.

De politie zoekt nog getuigen
De politie gaat ervan uit dat de brand is ontstaan door brandstichting. Ze willen graag weten wat er is gebeurd en zijn op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Woon je in de buurt of (nabije) omgeving van deze brand? En heb je camerabeelden (van bijvoorbeeld een dashcam, deurbelcamera en/of andere beveiligingscamera’s) die kunnen helpen? Of heb je iets gezien en/of (andere relevante) info?

Laat het weten door te bellen naar 0900-8844, meld het op Misdaad Anoniem of geef je tip.

Lees ook

Brand in kampeerboerderij De Hoof in Someren
Brand in toekomstige opvang voor asielzoekers in Someren, stom toeval of opzettelijk aangestoken?
Brandstichting Someren: getuigen en camerabeelden gezocht

Het bericht Opvang asielzoekers na brand De Hoof gaat door verscheen eerst op Nederweert24.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.