Na het zwemmen had Barbara de Koning een achterstand van 57 seconden, waarmee ze als achtste uit het water kwam. Er werden dus al behoorlijk wat verschillen gemaakt in het water en dat was vooral aan Bianca Seregni te danken: de Italiaanse zwom het hardst en pakte ruim een halve minuut voorsprong op haar eerste achtervolgsters.

Seregni reed dan ook in haar eentje weg op de fiets en daarachter ontstond een achtervolgende groep met vijf dames. Daar weer achter ontstond een grotere groep met ook De Koning; deze groep reed op ongeveer vijftig seconden achterstand. Dat bleef aanvankelijk zo, want Seregni werd niet veel later opgeslokt door de eerste achtervolgende groep en uiteindelijk waren het de britse Kate Waugh en Jessica Fullagar die toen de leiding overnamen en uiteindelijk ook als eerste in T2 terugkeerden. Daarna volgden drie vrouwen op meer dan een minuut en het groepje met Barbara de Koning – elf dames bij elkaar – volgde op meer dan twee minuten.

Tijdens het lopen liet De Koning haar vorm zien en wist ze zich te verzekeren van een prachtige top tien-klassering. De winst was daarvoor al naar Waugh gegaan; de Britse won de race in 2:00:18. Annika Koch en Bianca Seregni pakten het zilver en brons en De Koning werd dus tiende, op 4:37 minuut achterstand.

Namens Nederland stond ook Robin Dreyling aan de start. Zij werd 23e op 7:11 minuut achterstand.

The post Sterke tiende plaats Barbara de Koning WTCS Finals U23 appeared first on 3athlon.nl.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.