Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij een kaarsje aan. Op deze manier wordt heel de wereld verlicht.

Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Mensen komen dan wereldwijd bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Zij steken om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat er een golf van licht over de aardbol. Zo wordt de wereld een beetje lichter wordt voor mensen die hun kind zijn verloren. Daarbij mogen zij beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Sinds 2006 is Wereldlichtjesdag ook in Nederland geïntroduceerd. Het begon in Apeldoorn en is door de jaren heen naar meer dan honderd locaties uitgebreid.

Wilt u graag een kaarsje aansteken voor uw dierbare? Dan bent u van harte welkom zondag 11 december om 19.00 uur. De locatie  is Dela, Meanderlaan 1 te Helmond.

Stichting wereldlichtjesdag Helmond zou het fijn vinden als u zich vóór 7 december opgeeft middels het emailadres [email protected]

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.