Iran

De Iraanse filmmaker Jafar Panahi, winnaar van de Gouden Beer en de Gouden Leeuw van Venetië, is in hongerstaking gegaan in de Evin-gevangenis van het land uit protest tegen zijn arrestatie in juli.

In een verklaring op de Instagram-pagina van zijn vrouw Tahereh Saeidi zei Panahi: “Vandaag heb ik, zoals veel mensen die vastzitten in Iran, geen andere keuze dan te protesteren tegen dit onmenselijke gedrag met mijn dierbaarste bezit, dat wil zeggen mijn leven. Daarom verklaar ik vastberaden dat ik, uit protest tegen het onwettige en onmenselijke gedrag van het gerechtelijk en veiligheidsapparaat en deze specifieke gijzeling, een hongerstaking ben begonnen en zal weigeren voedsel en medicijnen te eten en te drinken tot de tijd van mijn vrijlating. Ik zal in deze toestand blijven totdat misschien mijn levenloze lichaam uit de gevangenis wordt bevrijd.”

Panahi werd gearresteerd om een gevangenisstraf van zes jaar uit te zitten wegens kritiek op de regering, een vonnis dat voor het eerst werd geveld in 2010.

Door Halvari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.